Welkom op het VVN vrijwilligersplein

Leuk dat je vrijwilliger bent van Veilig Verkeer Nederland. We willen jouw vrijwilligerswerk voor VVN daarom zo leuk en leerzaam mogelijk maken. Op dit vrijwilligersplein vind je handige en nuttige informatie. Denk aan tools, formats en uitgangspunten voor projecten en allerlei zaken die voor VVN afdelingen belangrijk zijn. Alle documenten zijn digitaal te downloaden, vaak als PDF en soms als Word of Excel-document.

De onderdelen van het vrijwilligersplein komen stap-voor-stap gereed. De inhoud van alle documenten houden wij daarna actueel. Raadpleeg het vrijwilligersplein daarom af en toe om te zien wat er is veranderd.
Mis je iets of vind je het leuk om in het testpanel te zitten? Laat het ons weten.

Snel door naar de relatiegegevens en overige menu opties

In onze webwinkel kunt u allerlei materialen bestellen die te maken hebben met verkeersveiligheid.

Aan de slag

Activiteiten op straat, in het klaslokaal of elders vormen het hart van ons werk. In dit gedeelte van het vrijwilligersplein staat informatie over de projecten waar VVN landelijk een focus op heeft. Wij stimuleren lokale vrijwilligersgroepen om bij hun keuze voor activiteiten deze projecten als leidraad te nemen. Uiteraard blijft er ook ruimte voor eigen lokale initiatieven.

Voor VVN Afdelingen

Voor VVN afdelingen staan hier de belangrijkste documenten bij elkaar. Alle onderdelen die van belang zijn in de jaarcyclus, profielen en de bijlagen van de bestuurstraining. Ben je op zoek naar andere vrijwilligers binnen VVN? Hieronder kom je snel in het zoekscherm, waarmee je gericht specifieke personen of rollen kunt vinden.

VVN Huisstijl

Werken aan herkenbaarheid is een speerpunt. Daarom is het van belang om in alle communicatie naar buiten dezelfde uitgangspunten te gebruiken. Zowel inhoudelijk als ook in vormgeving. Hier vind je daarom diverse documenten die je daarbij helpen. Denk aan de huisstijlgids en standaardformats voor vormgeving. Maar ook een basisopzet van een persbericht en een overzicht van de standpunten over veilig verkeer.

VVN Landelijk

Onze vereniging kent een lange historie. Reeds in de jaren '30 van de vorige eeuw organiseerden vrijwilligers het verkeersexamen. Wat is de huidige koers? Hoe zijn wij georganiseerd? Op dit gedeelte van het plein vind je beleidsmatige documenten en zie je waar je terecht kunt met bepaalde vragen.

VVN Academy

Vrijwilligerswerk is niet alleen leuk en nuttig, je steekt er ook nog iets van op. VVN vindt het belangrijk dat je je als vrijwilliger kunt blijven ontwikkelen. Dit betekent dat je voor specifieke functies online of fysieke trainingen kunt volgen. Soms vrijblijvend, maar vaak hoort een training ook bij de basiskennis en -vaardigheden voor een bepaalde functie.

Klik op de afbeelding en ga direct naar de VVN Academy

en verder

Toolkit Vrijwilligerswerving

De afgelopen periode is hard gewerkt om de werving van vrijwilligers beter op de kaart te zetten. In de Toolkit Vrijwilligerswerving vind je alle tips en informatie die je helpt om aan de slag te gaan met werving. De toolkit is in ontwikkeling. Er komen dus regelmatig documenten bij!